poniedziałek, 25 stycznia 2010

kopiec kreta -przepis


2 szkl. mąki
1. 1/2 szklanki cukru
1 margaryna
6 jajek
2 łyzeczki proszku do pieczenia
KOPIEC KRETA
Margaryne+cukier dodawać po 1 żółtku, ucierać + mąkę
proszek do pieczenia 2łyżki kakao. Ubić piane i dodać do ciasta
wyłożyć na blachę, piec ok. 40 min.

Masa:
30%śmietana 0,5L
ubić śmietanę+ 3 cukry waniliowe+ sok z 1 cytryny
banany 3 pokroić w kostkę
2 galaretki rozpuścić w 1/2 L wody jak galaretka będzię się tężeć dodać do śmietany. Dodać 1 czekoladę gorzką(starkować).
Upieczone i wystudzone ciasto wyłożyć na tacę brzegi ciasta zostawić, a środek skroić zostawiając trochę na spodzie ciasta i w to wyłożyć masę. Na to pokruszyć wykrojone i pokruszone ciasto.
SmAcZneGo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz