Polecam ciasto ‘Marcinek’ .
Jest dość pracochłonne bo trzeba upiec ok. 10-12 cienkich placków.
Oto przepis:
1kg maki
1 margaryna
1szkl cukru
1szkl śmietany
4 jajka(2 całe, 2 żółtka)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
1litr śmietany kremówki 30%
½ litra śmietany 18%
2szkl cukru pudru
Sok z 2 cytryn
Aromat np waniliowy
Jajka ubijamy na kogel mogel z cukrem + śmietaną rozpuszczoną margarynę mąkę i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto rozwałkować na bardzo cieniutkie 10 placków i pojedynczo piec przełożyć kremem.
smacznego!
poniedziałek, 25 stycznia 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz