poniedziałek, 25 stycznia 2010
Finlandia -przepis
Filadelfia
Składniki:
paczka krakersów
1krem orzechowo czekoladowy
500ml śmietanki 30%
2 łyżki żelatyny
2 serki homogenizowane śmietankowe
1 śnieżka
1 galaretka wiśniowa
garstka orzechów albo mrożonych owoców
pół szklanki cukru pudru
Jak zrobić?
Wyłóż tortownicę krakersami a reszte krakersów pognieść
krem podgrzać w garnku wymieszać z krakersami
przygotować krakersy przełożyć do tortownicy
śmietanke ubić dodać śnieżke, serki, żelatyna, cukier puder
mase nałożyć na krakersy na wierzch ułożyć orzechy lub mrożone owoce, zalać galaretką.
SmAcZnEgO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz