Pierniczki upieczone, różne wzorki:
Choinka, dzwoneczek, aniołek, księzyc, serduszko...
Ale czy smaczne? Zachęcam do zrobienia
Przepis
0.5kg maki przennej
0.5kg mąki żytniej
4 czubate łyzki mąki ziemniaczanej
2 łyzki kakao
4 łyżeczki sody
2 margaryny
4 jajka
30 dag(jedna szkl) cukru
5-6 łyżek miodu
2przyprawy do piernika
Wszystki produkty suche wymieszać i dodać resztę produktów. Ciasto zagnieść, odstawic na 2-3godziny do lodówki rozwałkować ciasto i wycinać rózne wzorki. Piec ok. 15 min temp 180stopni C. Gorace opsypać cukrem pudrem.
Choinka, dzwoneczek, aniołek, księzyc, serduszko...
Ale czy smaczne? Zachęcam do zrobienia
Przepis
0.5kg maki przennej
0.5kg mąki żytniej
4 czubate łyzki mąki ziemniaczanej
2 łyzki kakao
4 łyżeczki sody
2 margaryny
4 jajka
30 dag(jedna szkl) cukru
5-6 łyżek miodu
2przyprawy do piernika
Wszystki produkty suche wymieszać i dodać resztę produktów. Ciasto zagnieść, odstawic na 2-3godziny do lodówki rozwałkować ciasto i wycinać rózne wzorki. Piec ok. 15 min temp 180stopni C. Gorace opsypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz