środa, 9 czerwca 2010
konfitura z płatków róży.
W garnku zagotuj 1/2l wody wsyp płatki róż. Powstanie piana( gotuj 5min), dodaj do smaku cukier, sok z cytryny, gotuj 40 min, aż zgęstnieje. Ja rozdrabniam bleuderem w wodzie, płatki róż tzn przed gotowaniem. Nie zupełnie na drobną miazgę, tylko tak trochę, aby później lepiej widoczne. Konfituraz ogrodowych róż bedzie miała lekko brązowy kolor.
Płatek róż nie kupywać w kwiaciarni !!.
Smacznego ! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przejrzałam dzisiaj całego Twojego bloga. Strona, po stronie. I cóż: wspaniałe hafty, przepysznie wyglądające ciasta i przepisy do nich, piękne storczyki.
OdpowiedzUsuńCzekam na więcej ...
Pozdrawiam:)
I jak smakowało ????
OdpowiedzUsuń